
Maximaliseer je omzet deze feestdagen met slimme salonsoftware!
Beheer gemakkelijk afspraken
Klanten boeken snel online een afspraak
Reken snel en eenvoudig af
Versterk jouw klantrelatie
Efficiënt Voorraadbeheer
Duidelijk inzicht in je financiën
De enige salonsoftware met compleet boekhoudpakket
Haal meer uit je salon
Beheer meerdere locaties
Zoeken
Als je gebruikmaakt van salonsoftware, heb je waarschijnlijk weleens te maken gehad met updates. Maar wat gebeurt er eigenlijk achter de schermen als wij een update uitvoeren, en waarom komen er soms bugs in een systeem na een update? In deze blog neem ik je mee in het proces.
Updates zijn essentieel voor elke software, ook voor salonsoftware. Ze zorgen ervoor dat je gebruik kunt blijven maken van de nieuwste functies en verbeteringen. Of het nu gaat om een snellere interface, nieuwe planningsmogelijkheden of verbeterde veiligheid: een update is de sleutel om de software up-to-date te houden met jouw behoeften en technologische ontwikkelingen.
Als een systeem geen updates meer krijgt, kan dit grote gevolgen hebben. Het systeem raakt verouderd en kan minder goed presteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de software langzamer wordt, minder stabiel is, of dat nieuwe functies die je zou willen gebruiken, niet beschikbaar zijn. Bovendien loopt een systeem zonder updates meer risico op beveiligingsproblemen, omdat oude versies kwetsbaarder zijn voor cyberaanvallen.
Kortom: zonder updates loop je achter en mis je kansen om efficiënter en veiliger te werken.
Een update klinkt simpel, maar er gaat behoorlijk wat werk in zitten. Ons team werkt continu aan het ontwikkelen van nieuwe functies, het verbeteren van bestaande onderdelen en het oplossen van eventuele problemen. Voordat een update live gaat, doorloopt deze verschillende fases:
Hoewel we alles zorgvuldig testen, kunnen we niet iedere situatie voorspellen. Bugs zijn kleine fouten in het systeem die na de update soms pas zichtbaar worden. Deze bugs ontstaan vaak doordat een software-update in een omgeving wordt geïntroduceerd waar veel verschillende gebruikers en systemen op draaien. Iedere gebruiker kan een andere combinatie van gegevens, instellingen en hardware gebruiken, wat invloed kan hebben op hoe de software zich gedraagt.
Daarnaast bevatten updates vaak tientallen, zo niet honderden, kleine aanpassingen. We ondervangen zoveel mogelijk van deze problemen voor de livegang, maar het is helaas onvermijdelijk dat er soms iets doorheen glipt.
Het belangrijkste bij een bug is dat deze zo snel mogelijk wordt gemeld. Ons team doet er alles aan om bugs snel te identificeren en op te lossen. Zodra we een melding ontvangen, gaan we meteen aan de slag om het probleem te verhelpen. Vaak kunnen we dit binnen korte tijd oplossen zonder dat het invloed heeft op jouw gebruik van de software.
Het melden van bugs helpt ons om de software nog beter te maken. Hoewel wij ons uiterste best doen om updates zo soepel mogelijk te laten verlopen, waarderen we enorm dat onze klanten de tijd nemen om ons te laten weten als er iets niet helemaal goed gaat. Dankzij jouw feedback kunnen wij de software steeds blijven verbeteren. Zo zorgen we er samen voor dat jij altijd kunt profiteren van de nieuwste, beste functies.
We zijn blij met klanten zoals jij die met ons meedenken!